Het dispuut

Dispuut A.T.E.A.T.

Het is 1984 en een paar leden van jaarclub Delphi zitten bij elkaar en praten over van alles en nog wat. "Zou het geen leuk idee zijn om zelf een dispuut op te richten?" Er wordt door elkaar geschreeuwd en het blijkt dat iedereen al een keer is benaderd door iemand van de Paarse Senaat in verband met een nieuw op te richten vrouwendispuut. Op 7 juni werd A Tort et à Travers opgericht en kon het erkenningstraject beginnen. Naast het ontwikkelen van een eigen identiteit met daarbij een lijfspreuk, kleuren, wapen en lied moesten ook opdrachten gedaan worden en werd er geborreld met andere disputen. 3 oktober 1985 werd A Tort et à Travers erkend als volwaardig dispuut van het T.S.C. St Olof.

Na een aantal magere jaren werd, na een aantal gesprekken met de Senaat en oud-leden, besloten dat in juli 2012 het dispuut inactief verder zou gaan. De brief naar de oud-leden en andere Olofclubs was net de deur uit toen een verrassend telefoontje van Semper fi kwam, met de vraag of A.T.E.A.T. misschien interesse had in een fusie. 12 september 2012 kwamen A Tort et à Travers en Semper fi bij elkaar, er was geen sprake van geslote houdingen, sceptische vragen en koppigheid. Vanaf het eerste moment werd er gepraat, was men geïnteresseerd in elkaar en werd er gezocht naar oplossingen. De fusie heeft twee clubs doen herleven onder de gezamenlijke naam A Tort et à Travers.

Sindsdien is A.T.E.A.T. weer actief in het verenigingsleven van het T.S.C. St Olof waar we veel op de kroeg zijn en deel uit maken van verschillende commissies. Ontwikkeling, buiten de studie om, staat bij ons hoog in het vaandel. We gaan samen naar de bieb maar ontplooien onszelf ook middels vele feestjes en activiteiten.

 

 

 

 

Opgericht:                  7 juni 1984

Erkend:                       3 oktober 1985

Inactief:                       6 november 1999

Doorstart:                   8 november 2001

Erkend:                       27 januari 2003

Fusie:                          12 september 2012

Kleuren:                      Geel-Grijs/Grijs-Geel

Inofficiële kleuren:     Aubergine-Wit

Zinspreuk:                   Semper Eadem